Megosztás
2016.3.3. |
Még mindig törvénytelen, súlyosan sérti az alapjogokat és függőségi viszonyba taszítja a szociális bérlakást bérlőket az ózdi jobbikos önkormányzat szegényellenes lakásrendelete. Ez derült ki a PM kérelmére indított ombudsmani vizsgálatból. A jobbikos rendelet intézményesíti a korrupciót és kiszorítja, kiszolgáltatottá teszi a szegényeket.
 
 
Tavaly a Párbeszéd Magyarországért (PM) a kormányhivatalhoz és az ombudsmanhoz fordult a szegényellenes és kirekesztő ózdi lakásrendelet miatt. Az alapvető jogok biztosa azt kifogásolta, hogy a polgármester soron kívül szociális bérlakáshoz juttathatja az általa ajánlott bérlőket. A jogsértő lakásrendelet a vizsgálat szerint függőségi viszonyba taszítja kiszolgáltatott, rászoruló bérlőket.
 
A PM szerint véget kell vetni annak a korrupt gyakorlatnak, hogy haveri, urambátyám szempontok alapján döntheti el a jobbikos polgármester: ki kaphat meg előbb egy szociális bérlakást. A vizsgálatok ellenére, az álláshalmozásáról ismert Janiczak Dávid a mai napig ragaszkodik az embertelen és szegényellenes lakásrendelethez.
 
A PM többször is felszólította Janiczakot a törvénytelen lakásrendelet helyett egy új, igazságos rendelet megalkotására, de erre eddig nem került sor. Ezért felszólítjuk a jobbikos polgármestert, fejezze be a jogtiprást, tartsa tiszteletben az emberek jogait. Ózd egy szabad város, nem pedig a Jobbik hűbérbirtoka.
 
 
Budapest, 2016. március 3.
 
Sebestyén Nikoletta, a PM ózdi csoportvezetője