Karácsony Gergely
Megosztás
2018.9.17. |

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a vasárnapi ellenzéki tüntetésen arról beszélt, hagyjuk abba, hogy ha valakinek nem tetszik, amit Orbán Viktor csinál, azt le hazaárulózzuk. Orbánnak üzente, hogy "mi jobban szeretjük a hazánkat annál, hogy féljünk attól hogy lehazaárulóz minket". Majd azt mondta, büszke azokra az EP-képviselőkre, akik kimondták, ami triviális és a magyar nemzet érdekében igennel szavaztak a jelentésnél.

"NEM FÉLHETÜNK ATTÓL, HOGY ÁTKOKAT SZÓRNAK A FEJÜNKRE. AKI LEBONTJA A JOGÁLLAMOT, AZ SZÉTVERI A HAZÁT, AZ NE HIVATKOZZON A NEMZET ÉRDEKEIRE, HANEM SZÉGYELLJE MAGÁT"

- mondta Karácsony, aki szerint csak az lehet jó hazafi, aki jó ember is. Ami egy hazát közös hazává tesz az a szolidaritás, és "nem engedjük hogy se a portás se a miniszterelnök lehazaárulózhasson bárkit, aki mást gondol a világról". Akik most szétverik Európát, azok egyszerű ügynökök Karácsony szerint az európai szélsőjobb Putyin pincsijei, Orbán pedig napról napra azért tesz, hogy ő is oda tartozzon.

"MI NEM HAZÁT ÁRULNI JÖTTÜNK IDE, HANEM HAZÁT VENNI, A HAZÁNKAT VISSZAVENNI. AZOKTÓL, AKIK AMIKOR VALAMIT EL AKARNAK LOPNI, AKKOR AZONNAL RÁAKASZTANAK EGY NEMZETI CÍMKÉT. NEM SZABAD MEGIJEDNI, AMIKOR TUDJUK, HOGY IGAZUNK VAN"

- mondta Karácsony.

 

Forrás: index.hu

 

Csatlakozz!