Jávor_benedek_portré
Megosztás
2014.7.18. |

Jávor Benedek: büszke vagyok magamra. Már most sikerült kivernem a Fidesznél a biztosítékot. A ma kiadott sajtóközleményük olyan gyöngyszem, hogy az egészet szó szerint idézem:

 

"Jávor Tavares nyomdokaiba lépett - Megbukott Jávor kísérlete Magyarország elítélésére

 

Bár Jávor Benedek (Együtt-PM) európai parlamenti kinevezésén még meg sem száradt a tinta, máris Magyarország lejáratásán dolgozik. Hazánk elítélésére irányuló indítványát azonban ma elutasította az Európai Parlament. A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban elítéli Jávor Benedek kísérletét és felszólítja: az ország érdekeivel összhangban, ne pedig azzal szemben használja európai parlamenti mandátumát.

 

Az Európai Parlament ma szavazott az Ukrajnával kapcsolatos állásfoglalásról. A határozathoz benyújtott módosító indítványában Jávor Benedek a paksi atomerőmű bővítéséről szóló orosz-magyar megállapodás elítélését kezdeményezte, amelyet azonban az Európai Parlament elutasított. A paksi atomerőmű bővítése kulcsfontosságú Magyarország energiabiztonsága szempontjából, olcsó energiát biztosít, és munkahelyek tízezreit fogja megteremteni a térségben. 

 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban elítéli Jávor Benedek kezdeményezését. A delegáció felháborítónak tartja, hogy bár még meg sem száradt a tinta Jávor Benedek EP-képviselői kinevezésén, máris Tavares nyomdokaiba lépett és az ország lejáratásán dolgozik. 

 

Jávor Benedek a magyar baloldal bukásából megtanulhatta volna, hogy a magyar polgárok megbüntetik azokat, akik a nemzetközi fórumokon Magyarország elítélésén dolgoznak és az ország érdekeivel ellentétesen cselekszenek. A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton felszólítja Jávor Benedeket, hogy ne kicsinyes politikai érdekek mentén, hanem az ország érdekeivel összhangban használja európai parlamenti mandátumát."

 

Egyébként nem az én módosítóm volt, hanem Rebecca Harms-é, aki az ukrán állásfoglalás zöld felelőseként az összes módosítót jegyezte. De ezt már fel sem rovom nekik, egyrészt mert valóban közreműködtem a módosító elkészítésében, másrészt mert nem feltételezem az olvasási képesség meglétét a fideszes képviselőtársaimnál, harmadrészt soha nem gondoltam, hogy a tények bármilyen szinten befolyásolták volna őket valaha is.

 

Nyilván az sem számít, hogy nem Magyarországot ítélte volna el a módosító, hanem az ukrán helyzet fényében az Oroszországtól való energetikai függés kockázatait állította a középpontba, és ebben a sorban - például a Déli Áramlatról való osztrák megállapodással együtt - felhívta a figyelmet a magyar nukleáris megállapodások veszélyeire. 

 

Viszont hogy ki használja kicsinyes politikai érdekek mentén, az ország érdekeivel ellentétesen a még meg sem száradt tintájú mandátumát, arról nekem radikálisan más a véleményem. Az, aki az ukrán válság közepette Putyinnak adja el az ellenőrzést a magyar energetika fölött. Az, aki évtizedekre eladósítja Oroszországnak hazánkat, egy soha meg nem térülő gigaberuházásba ölve az adófizetők 7000 milliárd forintját. Az, aki a leszedhető korrupciós jutalék érdekében tender nélkül, mutyiban állapodik meg az évszázad legnagyobb magyar beruházásáról. Az, aki az ötvenes éveket idéző csasztuska-sajtóközleményekben hazudik, mentegetve a menthetetlent.