Megosztás
2016.7.11. |

A Párbeszéd Magyarország szerint a Fidesznek már annyira nincs ötlete, hogy mivel lehet az embereket a menekültek és a magyar baloldal ellen hergelni, hogy már az európai parlamenti (EP) döntések meghamisításától sem riadnak vissza - mondta Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarország szóvivője hétfőn az MTI-nek.

 

 

    Az ellenzéki párt politikusát az MTI azért kérdezte, mert Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magyar baloldal egy olyan állásfoglalást támogatott az EP-ben, amely alapján pénzbüntetéssel sújtanák Magyarországot akkor, ha nem fogadja el a kényszerbetelepítést. Dömötör Csaba arra szólította fel a baloldali ellenzéki pártokat, hogy tegyék egyértelművé álláspontjukat a népszavazással kapcsolatban, válaszoljanak igennel vagy nemmel, hogy támogatják-e a kényszerbetelepítést.
    Tordai Bence ugyanakkor azt mondta: nem született ilyen döntés az EP-ben, tudomása szerint a javaslat - amelyet Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarország EP-képviselője is a támogatott - arról szólt, hogy forrásokat hagynak a tagállamoknál a menekültválság kezelésére. 
    Kijelentette: a kormánypártok "hazugságokat terjesztenek", annyira nincs ötletük, hogy mivel lehet az embereket a menekültek és a magyar baloldal ellen hergelni, hogy már az EP-döntések meghamisításától sem riadnak vissza.
    Tordai Bence hangsúlyozta: kényszerbetelepítés nem létezik, ez "a Habony-művek egyik kreálmánya", ezért azt javasolják az embereknek, hogy ne vegyenek részt a "botcsinálta, értelmetlen népszavazáson", hanem a referendum napján, október 2-án inkább menjenek el a Párbeszéd Magyarország által szervezett demonstrációra.

 

Budapest, 2016. július 11., hétfő (MTI)

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!