Megosztás
2015.7.14. |

Polt Péter a Fidesz korrupciós ügyei után most az oroszoknak kémkedő jobbikos ügynököt is fedezni látszik. A Párbeszéd Magyarországért szerint az Orbánt hűen szolgáló főügyész azért bénázott az Európai Parlamentben, mert Putyin gazdának nem érdeke, hogy KGBéla megbukjon.

 

A PM meggyőződése, hogy amit Polt Péter legfőbb ügyész az EP jogi bizottságának zárt ülésén elmondott Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztése ügyében, az valójában a nyomozás szabotálása. Polt szerint a másfél éve tartó nyomozás nem vihető tovább, amíg a jobbikos képviselőt gyanúsítottként ki nem tudják hallgatni az orosz titkosszolgálat megbízásából folytatott kémkedés vádja kapcsán.

 

Kovács Béla képviselői mentelmi jogának felfüggesztése valóban indokolt, a nyomozás folytatását azonban nem egy kémkedéssel vádolt személy kétes őszinteségű vallomásától kellene függővé tenni.

 

A PM véleménye szerint Polt kifogáskeresése a nyomozás halogatására inkább egy, a Fidesz és a Jobbik közötti alku létrejöttét sejteti. A két jobboldali párt egyaránt Putyin gazda tenyeréből eszik, így érthető, miért nem harap egyik pincsi a másikba.

 

Polt Péter számára a PM irodájában továbbra is elérhető az általa korábban át nem vett egyenes gerinc, amelynek segítségével a PM lát még esély arra, hogy kiderüljön: kinek az érdekeit szolgálja valójában a jobbikos képviselő.

 

Budapest, 2015. július 14.

 

 

PM Sajtó