Megosztás
2020.11.12. |

Lemondásra szólítja fel a Párbeszéd Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, továbbá panaszt tesz a médiahatóságnál, és fel is jelenti a köztelevíziót a törvényellenes működése miatt, amelyet kiszivárgott hangfelvételek támasztanak alá.

 

Kiszivárgott hangfelvételek támasztják alá, hogy évi 97 milliárd adófizetői forintot eltapsoló köztelevízió a kormányzat engedelmes propagandagyáraként működik, a hírhamisításról ismertté vált Papp Dániel vezénylete mellett.

 

Bende Balázs köztévés szerkesztő egy kiszivárgott hangfelvételen elbocsátással fenyegeti meg azokat a beosztottait, köztévés dolgozókat, újságírókat, akik nem akarják tudomásul venni, hogy a köztévé intézményében úgymond nem az ellenzéki összefogást támogatják. Eddig is sejtette mindenki, hogy így mennek a dolgok a köztévénél, de immár bizonyíték is van rá.

 

Bende nyíltan a kormánypártokat támogató, elfogult műsorok készítését követelte az újságíróktól, az állásuk elvesztésével fenyegetve őket. Ez nem csak emberi szempontból vállalhatatlan és aljas, de a sajtótörvénybe is ütközik.

 

Nyilvánvalóan nem Bende az igazi bűnös, maga is csak végrehajtó, és a hal ezúttal is a fejétől bűzlik. A Párbeszéd Papp Dániel vezérigazgató azonnali lemondását követeli és panaszt tesz az ügyben a Nemzeti Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Nyilvánvaló, hogy az igazi bűnösök Papp Dánielnél is följebb találhatók, ezért a Párbeszéd hivatali visszaélés vádjával tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen.

 

 

Budapest, 2020. november 12.

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

 

(Fotó: MTI / Illyés Tibor)