Párbeszéd
Megosztás
2018.10.16. |

„Kiderült, hogy kik azok, akik az európai értékeket védik és kik azok, akik az európai együttműködést bomlasztják” – mondta Tóth Bertalan.

 

Az úgynevezett „ellen-Sargentini” határozati javaslatban minden benne van, ami a Fidesz-propaganda része, de semmi nincs benne a valóságról – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az MSZP és a Párbeszéd közös sajtótájékoztatóján.
 

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere arról beszélt: érdemes megfontolni, hogy az az állam, amelyet ma Orbán Viktor kormányoz, azt az országot és azt a kormányt felvennék-e az Európai Unióba. Ugyanis – folytatta – mindenki, aki ismeri az EU működését, azokat a jogszabályokat, alapnormákat amelyek alapján az európai család bővülni tud, világos, hogy Orbán Viktor Magyarországát ma nem vennék fel az Európai Unióba.

 

A magyar jogállamiság, a magyar sajtó, a magyar munkavállalói és szociális jogok olyan állapotban vannak, hogy Magyarország nem is pályázhatna az uniós tagságra. A magyar polgárok viszont már eldöntötték, hogy Európához akarnak tartozni, ezért arra kérik őket, egyék világossá, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye. A céljuk, hogy kisebbségbe szorítsák a fideszes képviselőket az EP-ben, ennek megfelelően pedig egy széles szövetség kialakítására törekednek. Ez már október 23-án meg fog mutatkozni, amikor baloldali pártok más pártokkal és jobbközép értelmiségiekkel közösen állnak ki az európai ügyszég mellett.

 

Végül a kormányt arra szólította fel, hogy tegyen feljelentést Elios-ügyben, az ügyészséget pedig arra, hogy tegye a dolgát, és vizsgálja ki az OLAF által már részletesen feltárt bűncselekményeket.

 

forrás: népszava.hu

Csatlakozz!