Jávor Benedek
Megosztás
2019.5.9. |

  Közös, nyilvános fórum megszervezését kezdeményezte Ujhelyi István és Jávor Benedek annak érdekében, hogy minden jelenlegi EP-képviselő el tudjon számolni az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben végzett munkájával. Az MSZP-Párbeszéd szövetség szerint a választóknak joga van tudni, hogy ki milyen eredményeket ért el a magyar választók érdekében. 

  Mind a 21 jelenlegi magyar EP-képviselőnek ki kellene állnia és elmondania, hogy milyen munkát végeztek az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben – jelentette ki Ujhelyi István és Jávor Benedek tegnap egy interaktív Facebook-beszélgetés keretében. A „Hatvan Perc” elnevezésű, Fiala János által moderált élő adás során a két politikus azt hangsúlyozta: a magyar választóknak joga van tudni, hogy képviselőik milyen eredményeket értek el, ezért egy közös, nyilvános fórum összehívását kezdeményezik. 

  A közösségi oldalon közvetített beszélgetés során elhangzott még az MSZP-Párbeszéd képviselői részéről, hogy Orbán Viktor elmúlt hetekben tett lépései és nyilatkozatai alapján egyértelműen kijelenthető: a Fidesz Európa ellenségei közé ül be a következő uniós ciklusban. Ujhelyi István és Jávor Benedek is úgy látja, miután az Európai Néppárt vezetői kimondták: nem kérnek Orbánból, világosan eldőlt, hogy elváltak a magyar miniszterelnök és az Európa-párti erők útjai. Hozzátették: ez azért súlyos probléma, mert a következő félévben dől el, hogyan néz ki majd az Európai Unió hétéves költségvetése. „Orbán úgy fog leülni a tárgyalóasztalhoz, hogy nyilvánosan ellenségeivé fogadta az ott ülő néppártiakat, szociáldemokratákat és zöldeket” – fogalmaztak az MSZP-Párbeszéd szövetség EP-jelöltjei. Ujhelyi és Jávor egyetértett abban, hogy a választók megértették a május 26-i választás tétjét és pozitívumként értékelték, hogy az ellenzéki szavazók körében a kutatások jelentős aktivitást mérnek.

 

Május 26-án szavazz az egyetlen közös ellenzéki listára, szavazz az MSZP-Párbeszéd szövetségre!