Szabó Tímea
Megosztás
2018.3.24. |

Sajtóinformációk szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatot kezdeményezett a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében kiosztott élelmiszersegélyekkel kapcsolatban. Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke kikéri a projekt összes dokumentumát a minisztériumból.

Már több írásbeli kérdést intéztünk Balog Zoltán minisztériumához, hogy magyarázzák meg, miért késett több, mint egy évet az élelmiszercsomagok beszerzésére kiírt közbeszerzés és azt is, hogy mennyi rászoruló kapott végül ilyen csomagokat. A kormány egyik kérdést sem tudta érdemben megválaszolni, ami arra enged következtetni, hogy valami nagyon nincsen rendben ezzel a programmal.

Az OLAF most elindított vizsgálata viszont azt bizonyítja, hogy a kormány ezeket a forrásokat is a haverjainak játszhatta ki és a szegényeknek kiosztandó alapvető élelmiszerek helyett saját maguk tették zsebre ezeket a pénzeket.

Az elmúlt 8 évben Orbán Viktor Balog Zoltánnal, Hegedűs Zsuzsával és Czibere Károllyal karöltve milliárdokat költöttek el a legelesettebbek megsegítése helyett reprezentációs célokra, luxusautókra és kamu civil szervezetek tevékenységére. Április 8-a után mindannyiukat elszámoltatjuk és felelősségre vonjuk ezekért a bűnökért.


Budapest, 2018. március 24.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!