Megosztás
2015.11.3. |
A nyomor vámszedői egy józsefvárosi ingatlanban embertelen körülmények között szállásoltak el kiszolgáltatott családokat. A Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja a józsefvárosi önkormányzatot, hogy az akut tűzveszély miatt azonnali hatállyal forduljon az illetékes Katasztrófavédelemhez, és – ha szükséges – biztosítson átmeneti szállást a lakóknak. A PM szerint a több ezer fővárosi üres lakást szociális bérlakásként kell hasznosítani.


Egyesek a nyomorban élőkön próbálnak nyerészkedni, erre sarkallja őket a Fidesz szegényellenes politikája is. A vs.hu-n megjelent cikk szerint egy józsefvárosi ingatlantulajdonos, aki a gázt is lopta, visszaél a lakhatási válsággal és nyomorúságos körülmények között szállásolt el több tucat családot, 2-3 m2-es lyukakban, havi 42 ezer forintért. Az „albérlőknek” nincs hova menniük, miközben mindenüket a bérleti díjra költik. Ráadásul, miután a gázt kikötötték, az elektromos hálózat túlterheltsége akut tűzveszélyt idézett elő.

Felszólítjuk a kerületi önkormányzatot, hogy az akut tűzveszély miatt azonnal forduljon az illetékes Katasztrófavédelemhez, és – ha szükséges – biztosítson átmeneti szállást a lakóknak. A PM szerint a több ezer üres budapesti lakást szociális bérlakásként kell hasznosítani; a közösségi bérlakás-szektor bővítésére, szociális lakásügynökségre, megfizethető lakhatásra van szükség.

Budapest, 2015. november 3.

Dr. Erőss Gábor, PM elnökségi tag, józsefvárosi önkormányzati képviselő