Megosztás
2016.2.12. |
Néhány napja egy gyilkossági ügy borzolja a kedélyeket Dunaújvárosban. A rendőrség valószínűleg az egyik helyi fideszes önkormányzati képviselőt is kihallgatta gyanúsítottként. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint nem elég, hogy a Fidesz-frakcióvezetője bejelentette: felfüggesztik Gál Roland párttagságát, a polgármesternek tisztáznia kell a helyzetet és folyamatosan tájékoztatnia kell a városlakókat a fejleményekről.
 
 
A napokban több internetes portál számolt be arról, hogy előzetes letartóztatásba került két ember egy dunaújvárosi gyilkosság miatt. A monogramokból eddig csak sejteni lehetett, hogy Gál Roland helyi fideszes önkormányzati képviselő az egyik gyanúsított. Most már szinte biztos, hogy róla van szó, mert Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy felfüggesztették Gál Roland dunaújvárosi képviselőjük párttagságát.
 
A PM további válaszokat vár a település polgármesterétől, a városvezetőnek és a helyi Fidesz-frakciónak döntenie kell hogyan tovább és minél előbb tájékoztatni a dunaújvárosiakat, hogy milyen más lépéseket tesznek a képviselő önkormányzati mandátumával kapcsolatban.
A Párbeszéd Magyarországért dunaújvárosi szervezete felszólítja a Fideszt, hogy a tagság felfüggesztésén túl tegye meg a szükséges lépéseket, mert Gál Roland az önkormányzat Társadalmi és közbiztonsági bizottságát vezette, ezért az esetleges szerepe egy gyilkosságban nagyon súlyos aggodalommal töltheti el a városlakókat.
 
 
Budapest, 2016. február 12.
 
a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője, a PM elnökségi tagja
 
 
(A képen a gyilkossággal gyanúsított fideszes.)