Megosztás
2021.2.19. |

 

A Párbeszéd álláspontja szerint a Terézvárosban épülő új cirkuszművészeti központ terve csak a kormány érdekeit szolgálja, a helyi lakosokét nem. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd kerületi alpolgármestere felszólítja a kormányt, hogy a diktátumszerű kormányzati akaratérvényesítés helyett a helyi lakosokkal egyeztessenek a terület hasznosításáról. Ennek érdekében a Párbeszéd petíciót is indít.

 

A Párbeszéd álláspontja szerint sem a terézvárosi városfejlesztési koncepciót, sem a helyi lakosság igényeit nem vette figyelembe a kormány, amikor úgy döntött, hogy a Nyugati pályaudvar melletti területre költözteti a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot.

 

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd terézvárosi alpolgármestere több esetben egyeztetett a kerület vezetőivel és lakosaival, akik a terület hasznosítása kapcsán a zöldfelület növelését, egy modern városi közpark kialakítását tartanák szükségesnek. A képviselő és az alpolgármester ezért felszólítja a kormányt, hogy gondolják újra a beruházást, és kezdjenek társadalmi egyeztetést a terület hasznosításáról, az emberek akaratát ugyanis nem írhatják felül különböző kormányzati érdekek. Ennek érdekében a Párbeszéd nevében online petíciót indítanak, hogy a lakosok kifejezhessék tiltakozásukat: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/urlap/cirkusz-helyett-ligetet.

 

 

Budapest, 2021. február 19.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselő

Temesvári Szilvia, a Párbeszéd terézvárosi alpolgármestere