Jávor Benedek ep választási plakát
Megosztás
2014.5.26. |

Volt, van, és lesz is értelme bátor, értékelvű és zöld politikát csinálni hazánkban. Ma ezt bátran kijelenthetjük, bár bennünk, az Együtt-PM politikusaiban, tagjaiban és aktivistáiban eddig sem volt kétség ezt illetően, továbbá abban sem, hogy Jávor Benedek személyében lesz baloldali-zöld képviselete Magyarországnak az Európai Parlamentben. Sokan és sokat dolgoztunk ezért. Legfőképpen Bence. Nagyon örülök sikerének, most is mosolyogva írom e sorokat, és ez jó darabig így is lesz, míg a tegnap estére gondolok, és mindazokra a hetekre, amelyek mögöttünk vannak.

 

Pedig nem volt ám könnyű, gondolom, nem kell ecsetelnem miért. De nem adtuk fel, nem ám. Az Együtt-PM politikusai a kudarcos országgyűlési választás után sem adták fel a küzdelmet, nem egy választásra szerződtünk ugyanis az állampolgárokkal, hanem Magyarország és a baloldal megújítására. Tudtuk, tudjuk, hogy az nem megy egyik napról a másikra. Lépésről lépésre, centiről centire kell haladnunk. Nem háttér nélküli forradalmi bejelentésekkel újul meg a baloldal, hanem akkor, ha a megújulás szándékát tényleg érdemi, látható és tettek követik. Ezt illetően mindig öröm ránézni az EP-plakátunkra: tele vagyunk új, fiatal, dinamikus, friss arcokkal.

 

Az Együtt-PM valamivel több, mint egy év alatt érte el a tegnapi sikert. Mondhatni politikai gyerekkorban vagyunk még - ugyanakkor parlamentet, önkormányzatokat is megjárt, tapasztalt politikusaink, elszánt aktivistáink segítségével komoly és érett felnőttként politizálunk. Valamivel több, mint egy év után Budapest egyik vezető ellenzéki ereje vagyunk, immáron hemzsegnek a második helyek a kerületek eredményei alapján. Egy év után pedig Együtt-PM-s képviselőt küldünk és küldenek a magyarok az európai színtérre. Ha csak arra gondolok, hogy alig ért véget az árpilis hatodikai kampány, már Kishantoson találtam magam, a múlt hét óta pedig a földpályázatokat vizsgálom (nem olyan régen ugyanis pert nyertem a Fidesz hazugsággyárával szemben), akkor okkal mondhatjuk: az emberek bíznak bennünk. Mi pedig bennük.

 

Tegnap este a Rácskertben igazán felemelő volt lenni. Ha eddig bárkinek kétsége lett volna, úgy most, hogy Jávor Benedek – akinél kitartóbb, alaposabb és elkötelezettebb zöld „munkást” aligha ismerek, ráadásul fanyar humorával a legkilátástalanabb helyzetekbe is tud egy kis derültséget csempészni – személyében baloldali-zöld képviselete lesz honfitársainknak, nyugodtan kijelenthetjük: a baloldal megújulása részünkről folytatódik.

 

Bence_Ep_Bicikli.jpg

 

Már az országgyűlési választáson is az Együtt-PM jelöltjei hozták a legjobb eredményt, most pedig számos helyen megelőztük a 25 éve a „baloldaliság” pozíciójában lévőket. Holott nincs kétségem, hogy aktivistáik jó munkát végeztek, tiszteletem minden kampányban résztvevőé. Megértem csalódásukat. Reméljük, idővel mindenki megtalálja politikai otthonát, mert a munkának folytatódnia kell. Fenntartom: szeretett hazánk nem bír el még négy év Orbánt. De nem ám!

 

Nem fenyegetésnek szánom, de az Együtt-PM-ről még sokat fogtok, fognak hallani! És Jávor Benedekről is!

 

http://szaborebeka.blog.hu