Megosztás
2016.9.22. |

A Párbeszéd Magyarországért arra szólította fel az önkormányzatokat, hogy az október 2-i népszavazás előtt ne kormánypropagandára, ne egy álkérdésre költsék az adófizetők pénzét.

 

 

    Az ellenzéki párt elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy a milliárdos állami "pénzszórás" után szerinte most több önkormányzat is arra készül, hogy közpénzből tájékoztatást adjon az "álnépszavazás álkérdéséről". Hudák János úgy fogalmazott: a hírek szerint erre a Fidesz pártközpontja utasítja a kormánypárti önkormányzati képviselőket, és a Párbeszédnek nincs kétsége afelől, hogy a tájékoztatás a "legtöbb esetben nem lesz objektív".

    A Párbeszéd önkormányzati képviselői folyamatosan figyelni fogják, hogy az önkormányzatok mennyi pénzt költenek a kvótareferendumhoz kapcsolódó tájékoztatásokra, valamint azt is, hogy ezek a tájékoztatások mennyire kiegyensúlyozottak - jelezte.

     A csepeli önkormányzati képviselő kijelentette: a Fidesz már semmitől nem riad vissza és minden eszközt felhasznál, hogy az "embereket elrángassák az urnákhoz". Ennek olyan "aljas módjai vannak", mint például Csepelen, ahol azzal fenyegetik az embereket, hogy kilakoltatják őket az önkormányzati bérlakásokból - tette hozzá.

 

Budapest, 2016. szeptember 22., csütörtök (MTI)

 

Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!