Hegyesi Beáta
Megosztás
2017.7.19. |

Szabó Tímea a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt szerette volna megtudni Trócsányi László igazságügyi minisztertől, hogy erkölcsileg összeférhetőnek tartja-e, hogy az ügyvédi irodája a bankokat képviseli a devizakárosultakkal szemben. Trócsányi László azonban nem válaszolt. A Párbeszéd felszólítja a minisztert, hogy vagy az ügyvédi irodáját adja el, vagy az iroda adja vissza a megbízást.

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterek rendre megkerülik az országgyűlési házszabályt és államtitkárokat jelölnek ki a nekik címzett, számukra kínos írásbeli kérdések megválaszolására. Most a Párbeszéd kérdése kimondottan az igazságügyi miniszternek szólt, ám Trócsányi László a válaszadást Völner Pál államtitkárnak delegálta, aki pedig megkerülte a kérdést. 

A Párbeszéd úgy értékeli, hogy Trócsányi László nem tud erkölcsi magyarázatot adni arra a tényre, hogy az általa is tulajdonolt ügyvédi iroda anyagi hasznot húz abból, hogy a bankokat képviseli a devizahitelesekkel szemben. Teszi mindezt úgy, hogy a devizahitelesek védelmét szolgáló csomagot korábban maga az igazságügyi miniszter nyújtotta be az Országgyűlésnek. 

A Párbeszéd szerint Trócsányinak erkölcsi kötelessége lenne feloldani az összeférhetetlenséget, amennyiben nem akar anyagi hasznot húzni a devizahitelesekből. A Párbeszéd ezért felszólítja a minisztert, hogy adja el az ügyvédi irodában ma is meglévő tulajdon részét, vagy érje el, hogy az iroda mondja vissza a bankok megbízásait

Budapest, 2017. július 19.
Hegyesi Beáta
a Párbeszéd elnökségi tagja

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!