Hegyesi Beáta
Megosztás
2017.12.13. |

“Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyerekének?” - hangzott el a kérdés a TV2 egyik műsorában, melyben egyértelműen gyerekverésre buzdította a nézőket a csatorna. A Párbeszéd emiatt a Médiatanácshoz fordul.

Felháborító, hogy a kormánypropaganda zászlóshajója, a TV2 nyíltan gyermekek ellen elkövetett bántalmazásra buzdítja nézőit. Tudjuk, hogy ebben az országban minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját és évente több ezer gyermek válik súlyosan veszélyeztetetté a bántalmazások miatt. Ezek az esetek pedig mind rávilágítanak arra, hogy a kormány teljesen lerohasztotta a gyermekvédelmi ellátást, a jelzőrendszer működésképtelen, a bántalmazások jelentős része ezért ki sem derül.

Álláspontunk szerint a műsor kimeríti a Büntető Törvénykönyv vonatkozó passzusát, sérti a sajtószabadságról szóló törvényt, az ugyanis kimondja, hogy nem valósulhat meg egy műsorban bűncselekményre történő felhívás. A Párbeszéd évek óta keményen küzd azért, hogy a gyermekvédelemre a magyar állam fordítson elegendő pénzt, adjon tisztességes béreket, segítse a szakemberek munkáját és vegye figyelembe a gyermekek legfőbb érdekét!

Budapest, 2017. december 13.
Hegyesi Beáta
Párbeszéd elnökségi tagja, 
szakpolitikusa

 


Ismerd meg a 
Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!