Megosztás
2016.9.18. |

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a Párbeszéd Magyarországért politikusai arra kérik a választókat, hogy október 2-án minél többen maradjanak otthon, így jelezve, hogy a referendumon "Orbán Viktor ellen lehet szavazni". Véleményük szerint aki otthon marad, a kormány és a miniszterelnök ellen szavaz.

 

    Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon az Együtt elnöke emlékeztetett arra, hogy a három párt a Bokros Lajos vezette MoMa felkérésére közösen indított kampányt, és közös óriásplakátokat készítenek. 

    Szigetvári Viktor azt mondta, meggyőződésük, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök "minden gátlását levetve, a mi pénzünket ellopva hazudik" Európáról, a menedékkérőkről és arról, hogyan lehet biztonságot és együttműködést teremteni Magyarországon, illetve a kontinensen. A politikus úgy fogalmazott: azért hazudnak, mert "minden pénzt hazavisznek" és eközben "néphülyítéssel, félelemkeltéssel" próbálják meg félrevezetni az embereket.

    A bezárkózás, a nacionalizmus, a gyűlöletkeltés, a romák megtévesztése, az önkormányzati alkalmazottak megfélemlítése nem válasz - folytatta. A három párt közös plakátjára utalva, amelyen a "Hülye kérdésre ez a válasz!" felirat alatt a jobb keze középső ujját felmutató nő és férfi látható, azt mondta, a válasz a távolmaradás, az "hogy beintünk ennek a kormánynak, egyenes, józan beszéddel".  

    Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője kijelentette: a kormányzati kampány "hazug hergelés". A szóvivő szerint Orbán Viktor hazudik, amikor meghamisítja a pozsonyi EU-csúcs zárónyilatkozatában foglaltakat, a Fidesz pedig hazudik, amikor úgy tesz, mintha hirtelen fontossá váltak volna számára olyan társadalmi csoportok, mint a szegénységben élők és a romák.

    A három párt azt gondolja, hogy az európai közösséget nem az elzárkózó, egymással versengő nacionalizmus teszi erőssé, hanem az, ha "egyszerre fejlesztjük a magyar és az európai identitásunkat" - mondta.

    Pusztai Erzsébet, a MoMa alelnöke szerint az elmúlt hónapokban egyre több ember veszi észre a "gátlástalan harácsolást", ahogy azt is, hogy a kormánynak nincsenek megoldásai a mindennapi élet fontos problémáira. 

    "Az elégedetlenség parazsát Orbánék most gyújtogatással igyekeznek eltüntetni, tűzvészt rendeznek ebben az országban" - foglalta össze véleményüket. 

    A MoMa alelnöke felháborítónak nevezte, hogy a keresztény Európa védelméről beszélnek, miközben a kereszténység valamennyi alapértékét "naponta sárba tapossák". A politikus, aki szerint a népszavazás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Orbán Viktor megőrizhesse hatalmát.

Budapest, 2016. szeptember 18., vasárnap (MTI)

 

Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!