Szabó Zsolt
Megosztás
2017.3.31. |

A Fidesz hónapok óta titkolja, hogy mire költi a dunaújvárosiak és az unió pénzét. A Párbeszéd szerint nem lehet uram-bátyám viszonyok alapján közpénzt osztani, ezért a párt közérdekű adatigénylést és petíciót indít, hogy mindenki tisztán lásson.

A miniszterelnök az utóbbi hónapokban több vidéki várost végigturnézott, eldicsekedve azzal, hogy mennyi milliárdot kap a település a Modern Városok Program keretében. Míg Salgótarjánban tételesen beszámolt Orbán Viktor arról, hogy mire kapja a pénzt, addig Dunaújvárosban a Párbeszéd többszöri kérdésére sem hozta nyilvánosságra a képviselői testület ezeket az adatokat.

A Párbeszéd szerint egy város támogatása nem egy uralkodói kegy, vagy egy uram-bátyám alkudozás eredménye. A települések és a kormányzat közötti viszony nem hűbéri viszony. Orbán Viktor nem érti, hogy amit elkölt, az nem az ő pénze, az részben az adófizetők pénze, részben pedig Európai Uniós támogatás, amelyet megint csak nem Orbán Viktor kapott személyesen, hanem Magyarország.

A Párbeszéd közérdekű adatigényléssel deríti ki, hogy mire megy el a Modern Városok Program pénze, és petíciót indít, amelyben követeli, hogy a dunaújvárosi polgármester azonnal hozza nyilvánosságra, hogy mire költik az adóforintokat.

Budapest, 2017. március 31.
Szabó Zsolt
a Párbeszéd elnökségi tagja, dunaújvárosi önkormányzati képviselő

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!