A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a Nyugati pályaudvar körüli területet, hogy ott a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ létesítményei valósuljanak meg. Tette mindezt annak ellenére,

  • hogy a fejlesztési terület a kerület és az egész belváros egyetlen olyan beépítetlen területe, amelyet zöld közterületként használhatna a lakosság, annak ellenére, hogy Terézvárosban az egy főre jutó zöldterület aránya az egyik legalacsonyabb a fővárosban. A kormány nem veszi figyelembe a területre és a környékre tervezett infrastrukturális beruházásokat, nem számol a zöldfelületi fejlesztésekkel, az átjárhatóság megteremtésével, gyalogos kapcsolatok kiépítésével, a kármentesítéssel és a közművesítéssel;
  • hogy a terület a Duna partjai, a budai Várnegyed és az Andrássy út Világörökség védőövezetének határán fekszik, és félő, hogy a világörökségi terület címet a védett városképre károsan ható jelenségek miatt az UNESCO az építkezés megkezdésével elveheti.

Mivel a tervezett beruházás a kerületben élők életét nagymértékben befolyásolja, elengedhetetlennek tartjuk a lakosság véleményének kikérését. Terézváros Önkormányzata a készülő Településfejlesztési Koncepcióban kiemelten foglalkozik a Nyugati pályaudvar rendező területének átmeneti hasznosításával, és azt támogatja, hogy a fejlesztés során közcélú funkciót kapjon a terület – azonban nem ilyen drasztikus beépítés mellett.

 

Írja alá a petíciót, ha Ön is azt szeretné, hogy a Cirkuszművészeti Központ helyett közpark és biciklis pihenőhely épüljön a belváros egyetlen – még – beépítetlen zöldterületén!

 

Ha egyetértesz, add meg adataidat: