Kedves Barátunk!

Az első szó mindenekelőtt: bocsánat.

Bocsánatot kérünk tőled, mert bár mindannyian hittünk benne, nem sikerült elhoznunk a kormányváltást. Noha jelöltjeink és politikai közösségünk mindent megtett a győzelemért, erőfeszítéseink kevésnek bizonyultak. Arra az igazságos, szolidáris és zöld Magyarországra, amelyben velünk együtt sokan szeretnének élni, még legalább négy évet kell várnunk – feltéve, hogy addig nem omlik össze magától Orbán hazugságokra és elnyomásra épülő, gazdasági problémáktól fuldokló rendszere. Mindenesetre közösségünk megerősödött, és van neked egy olyan ajánlatunk, amely már mától él!

A második gondolat nem lehet más, mint az önkritika. Kritikával kell rátekintenünk önmagunkra a teljes demokratikus ellenzékben, így a Párbeszédben is. Hiába voltunk jelen a vidéken, nem voltunk jelen eleget, és nem tudtuk elmagyarázni azokat a legegyszerűbb üzeneteket sem, amelyek – talán nem kellő erővel, de – egy megújuló és élhető Magyarországról szóltak. Ezért a következő ciklusban fokozni fogjuk a terepmunkát, és még több gondot fordítunk arra, hogy támogatókat, szimpatizánsokat, szövetségeseket szerezzünk politikánkhoz.

Sokat kell még tanulnunk, hogy kiérdemeljük a választók bizalmát. Tudjuk, hogy nem elég a like és az emoji: sok kézfogásra és beszélgetésre van szükség a választókkal. Nemcsak Budapesten és a nagyvárosok főterein, hanem kisvárosok és a falvak művelődési házaiban, magukra hagyott utcák magukra hagyott embereivel is. Nemcsak kampányidőszakban, hanem az egész ciklusban. Fontos, hogy minél többekhez eljusson egy posztunk egy megosztással, de még fontosabb a személyes jelenlét és a beszélgetés ott, ahol az ellenzéket csak hírből, a gátlástalanul hazudó állami propagandán keresztül ismerik.

Ehhez keresünk szövetségeseket: olyan embereket, akik vállalják, hogy óriási ellenszélben is dolgoznak közös álmunkért, az igazságosabb, szolidárisabb, fenntarthatóbb hazáért, mindannyiunk Magyarországáért! Találkozzunk, ismerkedjünk meg jobban és mondd el, hogy te mit gondolsz, mit csináltunk jól és mit rosszul! Csatlakozz hozzánk, legyél te is ott velünk a kopogtatásokon, a kitelepüléseken, a fórumokon, építsünk együtt erős helyi közösségeket!

Sokat kell tanulnunk, de tudjuk, mi a dolgunk, és azt is, hogy ez csak veled együtt sikerülhet!

 

Csatlakozz a Párbeszéd közösségéhez: https://actionnetwork.org/forms/csatlakozz-hozzank

 

Kép: 
Szűrőtag: 
Hosszú cím: 
Csatlakozz a Párbeszéd közösségéhez!