Budapest VI. kerületének zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármestere

Temesvári Szilvia Terézváros zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármestere. Víziója egy élhetőbb, fenntarthatóbb kerület, amely zöld és szolidáris.

Végzettsége szerint könyvelő, statisztikus és vállalati tervező, a BDF művelődésszervezés szakán, térségfejlesztő és mozgóképvideó szakirányon diplomázott, ezután pedig abszolutóriumot szerzett az ELTE szociológia és kulturális antropológia szakán.

10 évig volt az Ökotárs Alapítvány programvezetője, többek között a nevéhez fűződik a Zöldövezet közösségi terek létrehozására irányuló program létrejötte.

20 éve dolgozik és önkénteskedik környezetvédelmi aktivistaként többek között a Hulladék Munkaszövetségnél és az Élő Tisza Szövetségnél. Főszervezője az ökológiai-politikai kérdésekkel foglalkozó Zöld Nyári Egyetemnek, és egyben a programot befogadó Zöld Szabadegyetem Egyesület elnöke. Alapítója és kitalálója a fenntartható turizmussal foglalkozó Budapest Zöldút Egyesületnek. A kerületben évekig önkénteskedett a Hunyadi téri piac megmentéséért küzdő Kincsünk a Piac – Hunyadi tér kezdeményezésnek. Tagja a Párbeszéd Magyarországért Pártnak, az utóbbi években a Parlamentben Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio munkatársaként dolgozott.

Vallom, hogy egy zöldebb, fenntarthatóbb és igazságosabb Terézvárosban jobb élni. Környezet- és klímavédelemért felelős alpolgármesterként hiszi, hogy az utolsó percekben vagyunk ahhoz, hogy a klímaváltozást megfékezzük, és már most is sürgős intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megpróbáljuk visszájára fordítani az önpusztító politikát. Kerékpárral közlekedik hosszú évek óta, és rendkívül fontosnak tartja, hogy a kerületben támogassák a fenntartható közlekedési módok terjedését, hogy tiszta levegőt lélegezhessenek, és egészségesebben élhessenek.

Meggyőződése, hogy az igazi változásokhoz nemcsak jó és példamutató vezetőkre van szükség: azok alulról jönnek – egy erős civil társadalom elősegíti az állampolgári részvételt, a közösségek fejlődését. Ezt előmozdítják a megfelelő civil terek, a fenntartható kereskedelem – a Hunyadi téri piac mint kisléptékű kereskedelmi létesítmény helyi értékük, és egyben természetes otthona a civil kezdeményezéseknek. Civil szervezetekért, közösségekért felelős alpolgármesterként ezeket igyekszik erősíteni.

Szolidáris Terézvárost szeretne, ahol kölcsönösen felelősek egymásért, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, ahol mindenki számít, és mindenki számíthat a közösség többi tagjának segítségére.

A VI. kerületben a fejlődés nem lehet fenntartható a terézvárosi emberek nélkül. Oldalán folyamatosan beszámol alpolgármesteri tevékenységéről, a számára fontos értékekről, érdekes külföldi példákról, valamint érdeklődésre számot tartó eseményekről.

Mindenki mondja el véleményét, javaslatait, hogy együtt építhessenek egy zöldebb, szolidárisabb és fenntarthatóbb Terézvárost, ahol mindenki számít!