Zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármester - VI. kerület

Temesvári Szilvia vagyok, Terézváros zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármestere. Vízióm egy élhetőbb, fenntarthatóbb kerület, amely zöld és szolidáris.
Végzettségem szerint könyvelő, statisztikus és vállalati tervező vagyok, a BDF művelődésszervezés szakán, térségfejlesztő és mozgókép-videó szakirányon diplomáztam, ezután pedig abszolutóriumot szereztem az ELTE szociológia és kulturális antropológia szakán.

10 évig voltam az Ökotárs Alapítvány programvezetője, többek között a nevemhez fűződik a Zöldövezet közösségi terek létrehozására irányuló program létrejötte.
20 éve dolgozom és önkénteskedem környezetvédelmi aktivistaként, többek között a Hulladék Munkaszövetségnél és az Élő Tisza Szövetségnél. Főszervezője vagyok az ökológiai-politikai kérdésekkel foglalkozó Zöld Nyári Egyetemnek, és egyben a programot befogadó Zöld Szabadegyetem Egyesület elnöke vagyok. Alapítója és kitalálója vagyok a fenntartható turizmussal foglalkozó Budapest Zöldút Egyesületnek. A kerületben évekig önkénteskedtem a Hunyadi téri piac megmentéséért küzdő Kincsünk a Piac – Hunyadi tér kezdeményezésnek. Tagja vagyok a Párbeszéd Magyarországért Pártnak, az utóbbi években a Parlamentben Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio munkatársaként dolgoztam.

Vallom, hogy egy zöldebb, fenntarthatóbb és igazságosabb Terézvárosban jobb élni. Környezet-és klímavédelemért felelős alpolgármesterként hiszem, hogy az utolsó percekben vagyunk ahhoz, hogy a klímaváltozást megfékezzük, és már most is sürgős intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megpróbáljuk visszájára fordítani az önpusztító politikát. Kerékpárral közlekedem hosszú évek óta, és rendkívül fontosnak tartom, hogy a kerületben támogassuk a fenntartható közlekedési módok terjedését, hogy tiszta levegőt lélegezhessünk, és egészségesebben élhessünk.

Meggyőződésem, hogy az igazi változásokhoz nem csak jó és példamutató vezetőkre van szükség: azok alulról jönnek – egy erős civil társadalom elősegíti az állampolgári részvételt, a közösségek fejlődését. Ezt előmozdítják a megfelelő civil terek, a fenntartható kereskedelem – a Hunyadi téri piac, mint kisléptékű kereskedelmi létesítmény, helyi értékünk és egyben agóra természetes otthona a civil kezdeményezéseknek. Civil szervezetekért, közösségekért felelős alpolgármesterként ezeket igyekszem erősíteni.

Szolidáris Terézvárost szeretnék, ahol kölcsönösen felelősek vagyunk egymásért, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, ahol mindenki számít, és mindenki számíthat a közösség többi tagjának segítségére.
A VI. kerületben a fejlődés nem lehet fenntartható a terézvárosi emberek nélkül. Kérem, kísérjék figyelemmel oldalamat, ahol folyamatosan beszámolok alpolgármesteri tevékenységemről, a számomra fontos értékekről, érdekes külföldi példákról, valamint érdeklődésre számot tartó eseményekről.
Mindenki mondja el véleményét, javaslatait, hogy együtt építhessünk egy zöldebb, szolidárisabb és fenntarthatóbb Terézvárost, ahol mindenki számít!