Országgyűlési képviselő - elnökségi tag

 

Közgazdász, szociológus. A Corvinuson közgazdászként diplomázott summa cum laude minősítéssel, hét évig volt a Társadalomelméleti Kollégium tagja, jelenleg szociológia PhD-hallgató, doktorjelölt. Dolgozott civil szervezetek munkatársaként, társadalomstatisztikusként a KSH-ban, gazdaságpolitikai tanácsadóként az LMP frakciója mellett és a zöld nyári egyetem szervezőjeként; 2007 óta a BKF adjunktusaként oktat szociológiai, gazdasági, módszertani és politikai tárgyakat. A tömegkultúra politikájáról szóló kutatásával OTDK-t nyert, diplomamunkájában a közvélemény- elméletek és a diszkurzív politikatudomány közös metszetét vizsgálta, foglalkozott a társadalmi részvétel politikájával, disszertációját a foglalkoztatási bizonytalanság által meghatározott prekariátus témájából írja.

 

2007 végétől a Lehet Más a Politika társadalmi kezdeményezés szervezője, majd a párt alapító tagja, országgyűlési képviselő- és polgármesterjelöltje, 2009-től országos választmányának tagja, 2010- 11-ben szóvivője. 2013 januárjában társaival együtt kilép az LMP-ből, és az újonnan létrehozott Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagjaként a közpolitikai ügyekért lesz felelős. Részt vesz a párt alapítványának a Megújuló Magyarországért Alapítványnak az alapításában és beindításában, 2015 tavaszától 2018-ig a Párbeszéd szóvivője volt.

 

Bence vizsgázott hegy- és sziklamászó, amatőr hosszútávfutó, megrögzött városi biciklista. Barátnőjével az érettségi óta élnek boldog párkapcsolatban, 2010-ben és ’12-ben született lányaikat nevelik, kevés szabadidejüket családjuk és barátaik társaságában töltik.