A Párbeszéd Magyarországért társelnöke

1976-ban született Budapesten. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd a Harvard Egyetem jogi karán tanult. Kezdetben öt évig újságíróként brit és amerikai lapoknak illetve hírügynökségeknek tudósított Magyarország jelentősebb gazdasági és politikai eseményeiről. Ezután a Harvard Egyetem jogi karához tartozó kutatóprogramnál dolgozott kutatásvezetőként, ahol az ENSZ megbízásából fegyveres konfliktus-megelőzési stratégiákról, ill. sérülékeny csoportok védelméről irányított kutatásokat. 2001 nyarán három hónapot töltött Pakisztánban, ahol afgán menekülttáborokban dolgozott. 2001. szeptember 11-ét követően ismét a Harvard Egyetemen vezetett kutatást az afgán konfliktus rendezéséről és Afganisztán újjáépítéséről. Az amerikai bombázások befejeztével Kabulba költözött, ahol először az ENSZ missziójának segített az afgán kormány felállításában, majd csatlakozott a CARE International civil szervezethez, ahol egy országos emberi jogi felmérést vezetett, amellyel jelentős sikereket értek el az ország biztonsági helyzetének javításában. 2003 őszén hazaköltözött, és bekapcsolódott a Magyar Helsinki Bizottság munkájába, ahol négy évig vezette a szervezet menekült programjának nemzetközi projektjeit.  

 

2009-ben az LMP alapítója, választmányi tagja, szóvivője. Az európai parlamenti választáson a párt listavezetője. 2010-től országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának alelnöke, emelett az Országgyűlés Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács delegációjának tagja is. 2012. novemberében lemondott frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról, 2013. januárjában kilépett az LMP-ből. 

 

A Párbeszéd Magyarországért alapítója és társelnöke. Az Együtt - Korszakváltók pártjával kötött választási szövetsége megalakulása után az Együtt-PM Szövetség társelnöke is. 2014-től az országgyűlésben független képviselőként és a Népjóléti bizottság tagjaként politizál tovább . 

 

Boldog családban él, egy kisfiú büszke anyukája.