Elnökségi tag

Béres András 1969-ben született, közgazdász. Majdnem 20 éves cégvezetőként és pénzügyi/gazdasági igazgatóként a versenyszférában töltött karrier után kezdett politizálni.  2010-től az LMP majd a PM színeiben Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője.    Pénzügyi Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság és Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság tagja. A Párbeszéd III. kerületi elnöke. 2013. januárjában kilépett az LMP-ből és részt vett a PM megalapításában. A 2014-es önkormányzati választásokon a demokratikus ellenzéki pártok közös polgármester-jelöltjeként 30% körüli eredménnyel a második helyen végzett.

 

Képviselőként számos indítványt tett az átláthatóság növelése érdekében, az ő javaslatára nyomon követhető a kerületi képviselők vagyongyarapodása a kerület honlapján. Felhívta a figyelmet a trafikmutyi óbudai vonatkozásaira és a kerület fideszes parlamenti képviselőjének lakáspanamájára. Több kezdeményezéssel élt a kerület közlekedésének ésszerűsítése ügyében, például a HÉV átjárók áteresztőképességének növelése érdekében.  

 

Különösen aktív zöld ügyekben. Többször kiállt az Óbudai Gázgyár kármentesítésének mielőbbi megkezdéséért. Sokszor szót emelt a kerületi és fővárosi fairtások ellen, feljelentést kezdeményezett a Csillaghegyi strand fáinak kivágása miatt. Indítványozta egy légszennyezettségmérő állomás létesítését a kerületben. Számos kezdeményezéssel élt annak érdekében, hogy a Római-part árvízvédelmét a jelenleg természetközeli partszakasz megőrzése mellett valósítsák meg. Ezügyben az összes óbudai ellenzéki képviselővel közösen kerületi és önállóan fővárosi népszavazást kezdeményezett. A Római-parti építkezések újraindulása után ő kezdeményezte először a később be is vezetett változtatási tilalom elrendelését a parton. Aktívan részt vett több radikális tiltakozásban, például a Parlament 2011-es láncolós blokádjában, a városligeti fakivágások elleni polgári engedetlenségbe torkoló akciókban és a Miniszterelnökség Várba költöztetése ellen szervezett tüntetésben is.

 

Egy már majdnem felnőtt lány édesapja. Kilenc éve egy több mint 3100 tagot számláló civil egyesület elnökségi tagja.