Zugló_alakuló_ülés
Megosztás
2014.11.14. |

Karácsony Gergely első intézkedései komoly lépést jelentenek a korrupció felszámolásában. Szabó Rebekát alpolgármesterré választották

 

Ellenszavazat nélkül, egyhangúlag fogadta el az önkormányzat képviselő-testülete a Karácsony Gergely által előterjesztett, az információszabadságról szóló rendeletet. A polgármester már a választási kampányban tett ígéretet arra, hogy megválasztása esetén a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az atlatszo.hu javaslatai szerint a széleskörű nyilvánosság biztosítása érdekében rendeletben szabályozza és biztosítja a helyi közérdekű és közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságát. Ennek a döntésnek köszönhetően Zugló az első olyan település Magyarországon, amely megfelel a korrupcióellenes civil szervezetek által kidolgozott „ezaminimum” elnevezésű követelményeknek.

 

Széleskörű politikai támogatás mellett, egyhangú szavazással fogadta el a mai alakuló ülésén Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete új szervezeti és működési szabályzatát, amely nagy előrelépést jelent az önkormányzat demokratikusabb működése irányába. Az új rendelet szerint a képviselő-testület alaposabb vitákat tud folytatni majd, illetve a döntések decentralizáltabbak lettek: számos korábban kizárólagos polgármesteri hatáskört a jövőben a képviselő-testület bizottságai gyakorolhatnak a jövőben. 

 

Szintén egyhangú szavazással választotta meg a képviselő-testület alpolgármesterré Szabó Rebekát és Hajdu Flóriánt, illetve ellenszavazat nélkül választotta meg a tanácsnokokat, valamint a bizottsági tisztségviselőket és tagokat.

 

Budapest, 2014. november 14.

 

                                                                                              PM Sajtó