Megosztás
2014.5.22.

Zöld szervezetek képviselőivel egyeztetett szerdán Budapesten Jávor Benedek, a Együtt-PM társelnöke, ahol egyebek mellett energiapolitikáról és a fenntartható fejlődésről tárgyaltak.

 

    Az Együtt-PM EP-választási listáján második helyen szereplő Jávor Benedek az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón elmondta, azokról a témákról esett szó, amelyeket az Európai Parlamentbe kerülése esetén képvisel majd.     Ezek közé tartozik egy 21 pontos kezdeményezés, amelyben a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok és célkitűzések szerepelnek.
    Emellett szóba került az energiapolitika is, amellyel kapcsolatban kiemelte a megújuló energiaforrások részarányának javítását és az energiahatékonyság fejlesztését.
    A Levegő Munkacsoport, a Greenpeace, a WWF Magyarország, a Védegylet, a Magyar Madártani Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége részvételével zajló egyeztetésen a jövőbeni együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak. Jávor Benedek ismertetése szerint egyetértés volt abban, hogy konkrét ügyekben a jövőben is együttműködnek, a képviselőjelölt pedig számít arra, hogy a szervezetek ismertetik vele álláspontjukat egyes témákban, amelyeket ő képviselni fog az Európai Parlamentben.

 

MTI 2014. május 21.