Megosztás
2015.10.14. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Tállai András NAV fölé ültetésével bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány fél egy politikailag független NAV-tól.

Vida Ildikó után a Fidesz újra kézi vezérléssel  akarja megvédeni a vagyonukkal elszámolni képtelen politikusait. A NAV Tállai által vezényelt átalakításától sem várható a korrupció csökkenése.

 

Tállai András a NAV átalakításáért felelős kormánybiztosként követi Vida Ildikót az adóhivatal vezetésében. A kinevezés módja mutatja, hogy a Fidesz fél egy időközi választástól, ezért inkább kétes jogi manővereket tesz ennek elkerüléséért.

 

A PM szerint Tállai András kinevezésével egy újabb politikai komisszár került a NAV élére, akinek célja nem az ügyfélbarát eljárások kialakítása és a hatékonyabb adóbeszedés, hanem a fideszes politikusok ügyeinek elfedése lesz. A szervezetet nem a Vida Ildikó idején eltussolt áfacsalások felszámolása érdekében alakítják át, hanem a kormányzati akarat közvetlen végrehajtójává fokozzák le az adóhivatalt.

 

A PM felhívja a figyelmet, hogy Vida, Habony és társaik korrupció miatti amerikai kitiltási botránya után egy évvel sem láthat tisztán a magyar közvélemény. A NAV és az Orbán-kormány semmit nem tett a korrupció felszámolása érdekében – sőt, az ez irányba tett ellenzéki javaslatokat, például a PM Korrupcióellenes Ügyészségről szóló törvényét rendre leszavazzák a kormánypárti politikusok.

 

 

Budapest, október 14.

Tordai Bence, a PM szóvivője