veszélyes_hulladék
Megosztás
2015.6.24. |

A Párbeszéd Magyarországért közlése szerint Soroksár és Pesterzsébet határán is található egy - az Illatos útihoz hasonló, de annál kisebb - veszélyes hulladékokat tároló telep.

 

    Az ellenzéki párt egyik elnökségi tagja, Mach Péter szerdán az MTI-nek azt mondta, a területen található mintegy nyolcvan tonna hulladék túlnyomó része veszélyesnek minősül.
    Az önkormányzati képviselő szavai szerint a telephely a Lenke utca és a Bolyai János utca sarkán található, hivatalosan már Soroksáron, de a közelében pesterzsébeti családi házak és egy lakótelep is áll. 
    A területet egy felszámolás alatt álló kft. bérli, a felszámolás megindításakor még körülbelül 104 tonna hulladék volt ott, de abból körülbelül 24 tonnányit a felszámoló utasítására egy cég tavaly elszállított - közölte.
    Mach Péter hangsúlyozta, ez a telephely csak egy a sok közül, egyes becslések szerint országosan körülbelül kétezer hasonló ilyen terület található.
    A politikus újra felhívta a figyelmet pártja országos környezeti kármentesítési alap létrehozására vonatkozó javaslatára, és felháborítónak nevezte, hogy a kormány még a jövő évi költségvetésben sem különített el erre a célra forrásokat.