Megosztás
2016.7.1. |

Ma van a Semmelweis-nap, az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepe, itthon nincs mit ünnepelni. A Párbeszéd Magyarországért valódi béremelést követel az ápolók és egészségügyi dolgozók számára. Szemben a kormány állításaival, jövőre mindössze néhány ezer forintos nettó béremelésre számíthatnak az ápolók, a többi egészségügyi dolgozó pedig megint semmit sem kap. Javaslatunk szerint legalább 120 milliárdos plusz forrásbevonásra lenne szükség ahhoz, hogy a szükséges minimum 50%-al emelkedjen az összes szakdolgozó bére.

 

A kormány, a Cser Ágnes-féle kamu szakszervezettel karöltve ismét átverte azt a 80 000 embert, akik egészségügyi szakdolgozóként végzik a munkájukat kórházainkban és szakrendelőkben. A jövő évi 100 milliárdos költségvetési átcsoportosítás - ami mindössze 10 milliárd pluszforrást jelent az idei összeghez képest - mindössze néhány ezer forint nettó bérnövekedést jelent majd jövőre az ápolóknak. Kimaradnak viszont újra a műszaki és gazdasági munkát végzők, a betegszállítók, a sterilizálók, a konyhások, a mosodában dolgozók, a védőnők és a mentőszolgálatosok is, akik 10 éve nem kaptak érdemi béremelést.

Elég volt az átverésből! Elég volt abból, hogy Orbán Viktor és haverjai szórakozására mennek közpénz százmilliárdok a lepusztult egészségügy rendbetétele helyett. Követeljük, hogy a kormány fejezze be a magyar emberek életével játszó orosz rulettezést!

 

Budapest, 2016. július 1.

Szabó Tímea

a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő

 

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!