Kövér_László
Megosztás
2014.9.5. |

Ukrajnai konfliktus: Kövér László kirohanása elfogadhatatlan

Az Együtt-PM elhatárolódásra szólítja fel Orbán Viktort

 

Az Együtt-PM megdöbbenéssel értesült Kövér László ukrán kormány elleni kirohanásáról. Miközben Ukrajna törvényes kormánya épp fegyveres banditákkal küzd országuk függetlenségéért, aközben Kövér László a Szabadság Expressz elnevezésű rendezvényen többek között azt mondta, hogy „a nem létező ukrán állam nem létező hadserege” harcol az orosz hadsereggel.

A második magyar közjogi méltóság által képviselt nézetek elfogadhatatlanok, és ha ezek az uralkodóak a magyar állam felső vezetésében, akkor a legnagyobb aggodalommal nézünk az éppen ma megkezdődött NATO-csúcstalálkozón képviselt magyar álláspont elé.

Felszólítjuk a magyar miniszterelnököt, hogy a leghatározottabban határolódjon el az Országgyűlés elnökének cinikus álláspontjától, és mindezt tegye világossá a csúcsértekezleten tervezett felszólalásában!

Felszólítjuk Kövér Lászlót, hogy nyilvánosan vonja vissza az ukrajnai helyzetre vonatkozó abszurd vádaskodásait; vállalhatatlan nyilatkozataival ne nehezítse az ukrajnai magyar kisebbség helyzetét!

Kezdeményezzük továbbá, hogy az Országgyűlés vizsgálja meg Kövér László alkalmasságát az Országgyűlés elnöki tisztségének betöltésére. Kövér László ugyanis tisztségénél fogva jogosult arra, hogy a köztársasági elnök akadályoztatása esetén ellássa a Magyar Honvédség főparancsnoki tisztségét.

 

Együtt – PM Szövetség

Budapest, 2014. szeptember 5.

 

 

(kép: parameter.sk)