Megosztás
2014.8.8. |

Megalakulhat az állami médiaügynökség, a Simicska-Seszták-Habony Korrupciós Művek

 

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja a magyar kormányt, hogy ne hozzon létre az állami reklámbüdzsé elosztásáért felelős korrupciós központot, hanem tisztességes pályáztatás útján ossza el a piaci szereplők között a pénzt! Ha az állami ügynökség létrejön, az csakis Simicska-Seszták-Habony Korrupciós Művek lehet.

 

Az Indexen ma megjelent cikk szerint, a magyar kormány a nagyobb állami szerepvállalás jelszava alatt létrehozna egy 100 százalékban állami tulajdonú céget, mely az évi 40 milliárd forintot kitevő állami reklámbüdzsé fölött rendelkezne. Ez egy teljes szektor államosítása, mivel az utóbbi 25 évben ezt a pénzt – jól-rosszul – magáncégek kezelték.

Ahogy az Index is írja, ennek az egésznek az lehet a célja, hogy még a jobboldali médiumok se képviselhessenek külön álláspontot anélkül, hogy az állami reklámpénzeket kockáztatnák. A kétharmad tehát valóban rálép a sajtószabadság nyakára – ahogy azt a kormányközeli Magyar Nemzet nemrégiben megírta.

Az Együtt-PM Szövetség szerint, az állami kommunikációs ügynökség létrehozása kettős célt szolgál: teljes ellenőrzés alatt tartani a sajtót, és kistafírozni a baráti cégeket. A pártszövetség ellenzi az ügynökség létrehozását, mert az csakis a maradék médiaszabadság lebontását, és a fideszes haverok anyagi érdekeit szolgálja. Felszólítjuk tehát a magyar kormányt: ne hozza létre a Simicska-Seszták-Habony Korrupciós Műveket!

 

Budapest, 2014. augusztus 8.

Együtt-PM Szövetség