Megosztás
2016.11.14. |

Az ózdi Erőmű Épület felújítását Orbán haverjának cége végezte el, a fideszesek által beígért több száz új munkahelyből pedig csak néhány tucat lett. A Párbeszéd kikéri és elérhetővé teszi a 3,4 milliárd uniós támogatásból megvalósult MaNDA-beruházás támogatási szerződéseit.

A Fidesz láthatóan visszaélt azzal, hogy az ózdiaknak szívügye, hogy a gyártelep ne álljon kihasználatlanul, és az ipari műemlékek ne menjenek tönkre. Riz Gábor hétszáz új munkahelyről szóló ígérete csak ámítás volt, az ózdiaknak mindössze tucatnyi új állás vagy a MaNDA digitális közmunka programja maradt.
 
A Párbeszéd fontosnak tartja, hogy a mintegy 3,4 milliárdos uniós beruházásnak legyen Ózdon is érezhető, valós munkahelyteremtő, kulturális és turisztikai hatása, valamint valósuljanak meg az eredeti támogatási célok. Ezek hiányában az ózdi MaNDA csak egy újabb pénznyelő lenne uniós forrásokból, ami nem lenne különb még a felcsúti kisvasútnál sem. 
 
Törekszünk arra, hogy minél hamarabb kiderüljön a beruházásról az igazság, ezért megtesszük a megfelelő lépéseket. Teljesen átvizsgáljuk a pályázati anyagokat, és mindenki számára elérhetővé tesszük azokat, ezért nyilvános adatigénylést nyújtottunk be az NGM-hez és az EMMI-hez.

Budapest, 2016. november 14.
 
Sebestyén Nikoletta
a Párbeszéd ózdi csoportvezetője

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!