Karácsony Gergely
Megosztás
2017.8.14. |

Az Iránytű Intézet legfrissebb kutatása alapján továbbra is Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a legnépszerűbb ellenzéki politikus. Egy 100-as skálán 52-es a szimpátiaindexe, miközben ismertsége alacsony, csupán a magyarok 53%-a ismeri.


"Az ellenzéki politikusok közül a legnépszerűbb – közvetlenül Orbán Viktor után – Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, illetve Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. A jó eredményükhöz azonban hozzátartozik, hogy mindkét politikus ismertsége lényegesen alacsonyabb a listán előttük állókénál, az emberek 53, illetve 52 százaléka ismeri őket.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenleg 49, a Fidesz frakcióját vezető Kósa Lajos 47, Kövér László házelnök pedig 45 ponton áll, mindannyiuk ismertsége 80 százalék körül vagy afelett van. Kifejezetten ismertnek számít még a Jobbik elnöke is, Vona Gábort az emberek 89 százaléka tudta beazonosítani, 44 pontos népszerűsége viszont csak a lista második felének elejére volt elég.
 
A sereghajtók között van Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Szeged polgármesterének korábban elég alacsony volt az ismertsége, ezt mostanra 71 százalékra tornászta fel, de még így is 38-as szimpátiaponttal bír, így ő az ötödik legelutasítottabb politikus. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is azok közé tartozik, akiknek nőtt valamivel a népszerűsége, de még így is a harmadik legnépszerűtlenebb politikus, jelenleg 30 ponttal."  ---  Bővebben a kutatásról.

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!