Megosztás
2017.1.17. |

Nagyot ment tegnap Rétvári államtitkár: úgy próbálja hülyíteni az időseket, mint senki előtte. A Párbeszéd megelégelte az Orbán-kormány „verd át és uralkodj!” politikáját, és törvénymódosító javaslatot ad be a valós drágulást követő nyugdíjemelésért.

Tegnap bebizonyosodott: az Orbán-kormány teljesen hülyének nézi a nyugdíjasokat. A 10 ezres Erzsébet-utalványt, sőt, a 65 év felettieknek 20 éve járó ingyenes utazást is úgy akarják eladni, mint Orbán Viktor kegyes ajándékát, miközben a jogos nyugdíjemelést nem adják meg. A kormánypártok egyszerűen hülyének nézik a nyugdíjasokat.

A Párbeszéd nem hagyja, hogy a Fidesz kijátssza és átverje az idős embereket!
Emlékezzünk: tavaly tavasszal, amikor a Magyar Nemzeti Bank árnövekedési előrejelzése 2,6% volt, az Orbán-kormány 0,9%-os drágulást foglalt a költségvetési törvénybe, csak azért, hogy a nyugdíjkiadások ne nőjenek ennél jobban.

Hogy ezt még egyszer ne tehessék meg, a Párbeszéd törvény-módosítást ad be: úgy írnánk át a nyugdíjtörvényt, hogy a tervezett árnövekedést, amelyhez a nyugdíjemelést igazítani kell, a Magyar Nemzeti Bank aktuális inflációs előrejelzésével megegyezően kelljen meghatározni.
Ez garantálná, hogy az aktuális törvény szerinti járandóságot megkapják az idősek. De ez csak a kiindulás: a Párbeszéd bevezetné az alapnyugdíjat, és az egyenlő összegű, a nyugdíjas fogyasztói kosár drágulását követő nyugdíjemelést, amelyek segítenék leküzdeni az időskori szegénységet – mert nekünk mindenki számít!

Budapest, 2017. január 17.
Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!