Szabó_Tímea_Tenni_kell
Megosztás
2015.12.10. |

 A Párbeszéd Magyarországért (PM) a téli krízisidőszak alatt vagyis február végéig, március elejéig minden szombaton kétszáz adag meleg ételt oszt ki a hajléktalanoknak Budapesten, illetve vidéki városokban - mondta a párt társelnöke csütörtöki, a fővárosi Blaha Lujza téri aluljáróban tartott sajtótájékoztatóján.

 

    Szabó Tímea úgy fogalmazott: csütörtökön tartják az emberi jogok világnapját, de Magyarországnak nincs túl sok oka az örömre, mert a kormány ""baltával faragja a magyar emberek jogait". A KSH statisztikáiból kiderül, hogy másfélmillió ember havi nettó jövedelme kevesebb 55 ezer forintnál, közel négyszázezer ember jövedelme pedig "alulról súrolja" a 70 ezer forintot - mondta. Eközben egy felmérés szerint a nagycsaládosok körében a 2010-es 21 százalékról 2014-re már ötven százalékosra nőtt a szegénységi arány - tette hozzá.
    Tavaly már harmincezer hajléktalan élt Magyarországon, akiknek a kormány nem segíteni akar, mert az "üldözésükben látja a megoldást" - emelte ki a politikus.
    A sajtótájékoztatón részt vett a korábban fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária, aki azt mondta, hogy a Sándor Mária és Társai, Magyarország a magyar egészségügyért nevű civil társaságuk minden olyan rendezvényre elmegy, ahol a szegény emberekért, a kisebbségekért, az elnyomottakért állnak ki. Szavai szerint bármely párt hívja őket ilyen eseményekre, azokon részt vesznek, mert úgy érzik, ők is azok közé tartoznak, akikkel a kormány nem akar kommunikálni és akiken nem akar segíteni.

 


MTI 2015. december 10., csütörtök 14:16

 

 

Új. Bal. Zöld.