Párbeszéd
Megosztás
2017.2.14. |

Szabó Tímea a Párbeszéd országgyűlési képviselője arról kérdezte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy milyen jogszabályok alapján bírságolták meg Szentesi Kálmánt, ám a válaszadó Tállai adótitokra hivatkozva megtagadta a választ.

Szentesi Kálmán, egy magyar adófizető levelet írt a NAV-nak, hogy visszakéri a befizetett pénzét, mert nem elégedett azzal, amire azt az állam fordítja. Emiatt a NAV 408 ezerre büntette.

Szabó Tímea írásbeli kérdésében azt kérdezte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, hogy milyen jogalappal szabhatott ki a NAV jogosulatlan igénylésre hivatkozva 408 ezer forintos adóbírságot. A parlamenti ügyekért és adóügyekért felelős államtitkár és egyben NAV-vezér Tállai András, a kérdésre válaszolva azt írta, hogy ez adótitoknak minősül.


A Párbeszéd értetlenül áll Tállai válasza előtt, hiszen a kérdés csak arra irányult, hogy jogosulatlan igénylés esetében milyen jogszabályok alapján szabható ki egy akkora összeg, mint amit Szentesi Kálmánra kiróttak. 

A Párbeszéd szerint a NAV vezetőjének ködösítés helyett inkább tisztáznia kellene a helyzetet, hiszen például egy MTA-ban zajló kutatás szerint az adóhatóságba vetett bizalom évről évre csökken, ez pedig rontja a hazai adómorált. 

Budapest, 2017. február 14.
Párbeszéd Sajtó

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!