Megosztás
2017.1.11. |

Tükörkép Műhely néven szépségszalont nyitott Zugló önkormányzata elsősorban mélyszegénységben élő, tartósan munkanélküli embereknek. A Műhelyben ingyenes szépségápolási szolgáltatással, fodrászattal, kozmetikával, valamint tanácsadással segítenek a rászorulóknak önbizalmuk visszaszerzésében, s ezáltal a sikeres álláskeresésben.

A szociális szépségszalon a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné útja-i telephelyén nyílt. A szolgáltatást egy olyan fodrász-kozmetikus nyújtja, aki szociális munkás végzettséggel is rendelkezik. A Műhely létrehozását Szabó Rebeka, a kerület szociális ügyekért felelős alpolgármestere, a Párbeszéd szakpolitikusa javasolta tavaly a zuglói képviselő-testületnek, a testület pedig megszavazta kezdeményezését.

A Tükörkép Műhely elsősorban az álláskereséshez nyújt segítséget, hiszen az állásinterjúkhoz, hosszabb munkanélküliség utáni munkába álláshoz rendkívül fontos a megnyerő megjelenés, ezen keresztül pedig az önkép, az önbizalom megerősítése. Ezek a tényezők jelentősen növelhetik a pályázó elhelyezkedési esélyét. A Tükörkép Műhely célcsoportja tehát elsősorban az aktív munkavállalói korosztály, de azok az idős emberek is kérhetnek segítséget, akik egészségügyi okokból már nem tudnak eljutni fodrászhoz, kozmetikushoz. Őket indokolt esetben még otthonukban is felkeresi a szépségápolás több területén szakmai végzettséggel rendelkező szociális munkás. A szalon szívesen látja azokat a kamaszokat is, ahol a családban anyagi gondot jelent egy hajvágás megfizetése, hiszen ebben a korosztályban is lényeges az ápolt külső a közösségbe való beilleszkedéshez.

A Műhely megnyitása része annak a komplex szociális modellnek, amellyel a Karácsony Gergely a Párbeszéd társelnöke vezette önkormányzat a rászorulókat támogatja és segíti abban, hogy egy idő után saját erőből is képesek legyenek javítani helyzetükön.

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!