el_a_kezekkel_a_gimiktől
Megosztás
2015.1.23. |

  A Párbeszéd Magyarországért azt kéri a tanároktól, diákoktól és szülőktől, hogy e-mailben jelezzék nekik, ha megszűnés vagy keretszámcsökkentés fenyegeti középiskolájukat. A párt térképen tervezi feltüntetni az összes veszélyben lévő oktatási intézményt - mondta Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja az MTI-nek pénteken.

    A politikus felidézte, hogy bezárja kapuit a szegedi Rogers iskola. Szavai szerint a vezetés hibájáért a tanulókat és a pedagógusokat büntetik.
    Erőss Gábor úgy fogalmazott: Orbán Viktor "egyszer a fejébe vette", hogy leépíti a gimnáziumi és szakközépiskolai férőhelyek számát, mert "engedelmes bérrabszolgákra van csak szüksége", és a miniszterelnök ezt a tervét végre is hajtja. Hangsúlyozta, hogy pártja a közelmúltban ezért indította el az El a kezekkel a gimiktől! elnevezésű kampányt.
    Elmondta: létrehozzák a gimi@parbeszedmagyarorszagert.hu e-mail címet, ahová bármely tanár, szülő vagy diák írhat, aki attól fél, hogy bezárják a középiskoláját vagy lecsökkentik annak keretszámát.
    Az ellenzéki párt emellett közérdekű adatkéréssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához, amelyben arról érdeklődnek, hogy idén és a következő években mely középiskolákban és mennyivel csökkentik a keretszámokat, illetve hogy ezeket a döntéseket milyen szakmai háttéranyagok alapján hozzák meg.


 Budapest, 2015. január 23. - MTI -