Barabás_Richárd
Megosztás
2015.5.20. |

 Párbeszéd Magyarországért szakmaiatlan döntésnek tartaná, ha a kormány leválasztaná a Budapesti Corvinus Egyetem budai karait és azokat "össze-vissza szabdalva" valahová máshová tenné - erről a PM önkormányzati képviselői beszéltek szerdai, budapesti sajtótájékoztatójukon.

 

    Barabás Richárd azt mondta, a tervezett átalakítás hátterében valószínűleg az áll, hogy a kormány "rátegye a kezét" az ingatlanokra és miután azokat értékesítették, Orbán Viktor miniszterelnök megvehesse "hőn áhított játékszerét" és beköltözhessen a Várba.
    V. Naszályi Márta bűnnek nevezte, hogy a budai Vár fejlesztése miatt a kormányzat szétver egy több mint százéves, egyedülálló arborétumot. Az I. kerületi önkormányzati képviselő azt mondta, a budavári lakosok nem szeretnék, hogy a kerületüket az egyetem és az arborétum szétverésének árán fejlesszék.
    A vs.hu kedden egyetemi forrásokra hivatkozva azt írta, eladják a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusának Villányi úti épületeit, az azért kapott pénzt pedig a kormány a budai Vár újjáépítésére akarja fordítani. A portál információi szerint a kertészettudományi, a tájépítészeti és az élelmiszer-tudományi karok más felsőoktatási intézményekhez kerülnek majd.  A Budapesti Corvinus Egyetem szerdán azt közölte, semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben.

 

Budapest, 2015. május 20., szerda (MTI)