oktatás
Megosztás
2014.7.24. |

Az Együtt-PM Szövetség az követeli, hogy vizsgálják fölül a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola igazgatóját elmozdító döntést! Ne pártkatonák, hanem képzett szakemberek vezessék az iskolákat!

 

A Délmagyarországban megjelent cikk szerint a tantestület és a szülői munkaközösség támogatása ellenére váltották le a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola igazgatóját. Nógrádi Erika 12 éve vezette az intézményt, leváltása után pedig az új igazgató egy szegedi fideszes önkormányzati képviselő, Hüvös László lesz.

Az Együtt-PM Szövetség felháborítónak tartja, hogy egy jól képzett, évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembert leváltanak, hogy a helyébe egy pártkatonát ültessenek. Ugyanakkor az eset semmilyen meglepetést nem okoz, hiszen ugyanez zajlik az egész országban, napról-napra. Mint cseppben a tenger, úgy látszik az orbáni pártállam működése ebben a helyi ügyben. Ráadásul rávilágít arra is, hová vezet az oktatási rendszer ilyen mértékű központosítása: sehova, Budapestről nem lehet eldönteni, ki alkalmas, csak fideszes kádereket lehet az intézmények élére ültetni.

Az Együtt-PM azt követeli, hogy a konkrét esetben vizsgálják fölül a szakembert elmozdító, a fideszes politikust pedig iskolaigazgatóvá kinevező döntést! Általánosságban pedig adják vissza a helyi közösségek jogát arra, hogy maguk választhassák meg az iskolavezetőket!

 

Budapest, 2014. július 24.

Együtt-PM Szövetség

 

(kép: magyarnarancs.hu)