Megosztás
2013.2.22.

 

Tisztelt főpolgármester úr, tisztelt Fidesz frakció!

 

Elnézést kérek, de nekem elegem van abból, hogy önök tartanak nekem erkölcsi prédikációt arról, hogy rengeteg társammal ott hagytam egy pártot öt év után, aminek alapító tagja voltam. Önök nem bírják a kritikát, önök nem bírják, ha valaki mást gondol és kicsinyes bosszúból meg akarják szüntetni a frakciónkat.

Nem lehet, hogy kínosak kezdtünk lenni főpolgármester Úr számára, amikor elkezdtük feszegetni például a Római-parti mobilgát ügyét, hiszen ott azért kell most gát, mert az Ön polgármestersége idején mindenki azt épített ott, amit akart és még az építménymagasságot is megemelték? Ez a folyamat ráadásul az első fidesz kormány idején tetőzött be. Önök a jog köntösébe bújva jogtalanságot követnek el. Azt kell, hogy mondjam, hogy Demszky ideje alatt az SZMSZ idevonatkozó passzusa ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy ott két fő is alkothatott frakciót. Így nevezhette át a listán bejutott MIÉP a frakcióját MIÉP-Jobbik frakcióra, vagy maradhatott MDF-frakció a pártból kizárt képviselők csoportja. Pár hete a váci közgyűlésben is külön frakciót alapíthatott a Fideszből – vajon miért – kivált három képviselő. Ehhez képest önök koholt jogértelmezéssel jönnek, aminek egyetlen célja az ellenzék elhallgattatása. Ezen mondjuk nagyon nem csodálkozom. Máskor is előfordult már, amikor törvénytelenül szavazták meg a Tamariska-domb védettségének megszüntetését, amikor rendeletet hoztak a hajléktalanok ellen. Mindezek megoldódtak végül a jog eszközével. Megszégyenítve a közgyűlést, országos védettséget kapott a Tamariska-domb, és az AB is hatályon kívül helyezte az önök rendeleteit. Ezt önök sohasem ismerték el, az AB-t és az ombudsmant kezdték el támadni, ahelyett, hogy betartották volna a jogot!

Mi közzétettük egy hete a részletes jogi állásfoglalásunkat, Önök pedig ma reggel kiosztották a sajátjukat. Demokráciában a jog a hatalmat ellenőrzi és gátat szab neki. Autokráciában pedig a hatalom kiszolgálója a jog, pont, ahogyan Önök is teszik. Egyértelmű, hogy az önök által hivatkozott jogértelmezés politikai megrendelésre készült és az a célja, hogy elhallgattassák az ellenzéket. De mi ezt nem fogjuk hagyni! Továbbra is elmondjuk a véleményünket. Budapest jobbat érdemel!

 

Somfai Ágnes

Párbeszéd Magyarországért fővárosi frakció