Megosztás
2016.7.15. |

Sipos Imre, az EMMI helyettes államtitkára ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén kétszer, bruttó 35 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak a pedagógiai munkát segítő nem pedagógus szakemberek. A Párbeszéd Magyarországért aprópénz helyett valódi béremelést követel.

 

Idén és jövőre nagyjából havi 3000 forintos pluszjuttatást fognak kapni többek között az iskolákban dolgozó segítők, gyógypedagógiai asszisztensek, műszakisok vagy konyhások. Hiába jelentette ma be Sipos Imre, hogy a kormány béren kívüli juttatással, valamint béremeléssel hálálja meg a munkájukat, a valóságban ebből két pizzára se futja.

 

A Párbeszéd Magyarországért felháborítónak tartja, hogy míg a kormány közpénzből sportcsarnokot épít Felcsúton, és több, mint 100 milliárdot tapsol el stadionok építésére, addig nem tesz semmit azért, hogy a gyermekeink sikeres iskolai előmenetelét segítő szakembereknek ne kelljen mindennapi megélhetési problémákkal küzdeniük. Megdöbbentő az is, hogy a kormány teljesen hülyének nézi ezeket az embereket azzal, hogy egy-két ezer forintos béremelést akar hatalmas ajándékként eladni a választóknak. Nem bérhazugságra, hanem érdemi, legalább 50%-os emelésre lenne szükség az egészségügy mellett ebben az ágazatban is.

 

Budapest, 2016. július 15.

Párbeszéd Magyarországért Sajtó

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!