Megosztás
2016.1.4. |

Az Orbán-Simicska háború budapesti csatájában Kocsis Máté – a Főváros képviseletében – rendőröket hívott a Simicska Lajoshoz kötődő Mahír-hirdetőoszlopok őrző-védőire. Ugyanezeken az oszlopokon egy éve még épp Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és a Fidesz hirdetései virítottak. De távol Budapesttől, Veszprémben és Káptalanfüreden, ha anyagi érdekeik úgy diktálják, Kocsis és Simicska vidáman együttműködik. A Párbeszéd Magyarországért (PM) Korrupcióellenes Ügyészséget hoz létre és véget vet a bandák uralmának.

 

Zajlik a bandaháború. A rezsim rendőrei Simicska Lajos őrző-védőivel csapnak össze a főváros utcáin: Kocsis Máté, a Főváros főembere elviteti a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó hirdetőoszlopokat, s ha kell, rendőrökkel biztosítja a terepet. Simicska őrző-védőkkel és ügyvédekkel vág vissza. A számlát mi 10 milliónyian fizetjük.

Mindeközben a milliárdos TAO-pénzeken osztozik a Simicska-közeli veszprémi kézilabdacsapat és a Kocsis Máté vezette Józsefváros, ebből újítják fel a kerület balatoni, káptalanfüredi üdülőjét. Méghozzá úgy, hogy Kocsis Máté egyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is. Márpedig a TAO-pénzek is közpénzek: hiányoznak is – többek között – a kivéreztetett egészségügyből. Pesten bandaháború, vidéken a bandák együttműködése. De a számlát mindig mi fizetjük. A Párbeszéd Magyarországért Korrupcióellenes Ügyészséget hoz létre és véget vet a bandák uralmának.

 

Dr. Erőss Gábor

A PM elnökségi tagja, Józsefvárosi önkormányzati képviselő

 

Új. Bal. Zöld.