Karácsony Gergely
Megosztás
2018.3.9. |

Az MSZP-Párbeszéd szövetség felszólítja az Országgyűlés Mentelmi bizottságát, hogy folytasson le vagyonnyilatkozati eljárást Semjén Zsolttal szemben, a NAV-tól pedig azt követeljük, hogy indítson vagyonosodási vizsgálatot Semjén Zsolttal szemben. Semjén Zsolt ugyanis minden bizonnyal nem rendelkezik olyan jövedelemmel, hogy évente 4-5 millió forintba kerülő svédországi luxusvadászaton vegyen részt.

Az MSZP-Párbeszéd szerint újabb fideszes politikusról derült ki, hogy a bevallott legális jövedelménél vélhetően jóval nagyobb vagyonnal rendelkezik. Semjén Zsolt ugyanis a Magyar Nemzet információi szerint rendszeresen vesz részt svédországi luxusvadászatokon, amelyek alkalmanként 4-5 millió forintba kerülnek. Az MSZP-Párbeszéd szövetség szerint egy ilyen fejlemény után az Országgyűlésnek kutya kötelessége lenne ellenőrizni Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatát, az adóhatóság részéről pedig az lenne a minimum, hogy megvizsgálják Semjén Zsolt vagyonosodását.

Karácsony Gergely és a Változás Szövetsége ígéretet tesz arra, hogy az újonnan felálló Karácsony-kormány létre fog hozni egy olyan független korrupcióellenes ügyészséget, amely minden volt kormánytag vagyongyarapodását meg fogja vizsgálni és amennyiben szükséges, úgy vádat is emel. 

Semjén Zsoltnak pedig azt üzenjük, hogy tanulmányozza a magyarországi vadászati törvényt, az ugyanis tiltja a légi járműből való vadászatot. Semjén vadásztársaságát egyúttal felszólítjuk, hogy indítson etikai vizsgálatot Semjén ellen.

Budapest, 2018. március 9. 
Párbeszéd Sajtó

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!