Szabó Tímea
Megosztás
2019.2.15. |

A Párbeszéd hétfőn hét pontból álló családtámogatási csomagot nyújt be a parlamentnek - közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője.

    Szabó Tímea indoklásként azt mondta, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt héten bejelentett csomag nem képes javítani a demográfiai helyzeten, mert a legtehetősebbeket támogatja. Az intézkedések csak néhány ezer, legfeljebb néhány tízezer családon fognak segíteni, de őket sem ösztönzik a gyermekvállalásra - tette hozzá.
    A Párbeszéd indítványa duplájára emelné a családi pótlékot, míg a gyest 28 ezer 500 forintról hatvanezer forintra növelné - hangsúlyozta a politikus.
    A Párbeszéd kiáll azért, hogy azonos munkáért mindenki azonos bért kapjon, ezért kötelezné a munkaadókat arra, hogy adatokat szolgáltassanak az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak arról, hogy mennyit keresnek az ugyanolyan beosztásban dolgozó férfi és női munkavállalóik - említett egy újabb javaslatot.
    Szabó Tímea azt mondta, hogy egy gyesen lévő kismamát elvileg nem lehetne kirúgni, de a munkaadók sokszor úgy kerülik meg a tiltást, hogy megszüntetik a munkakörét. Ezért a pártja nevében pénzbüntetést helyezett kilátásba azoknak a munkahelyeknek, ahonnan valamilyen jogi kiskapu segítségével eltávolítják a gyesen lévő alkalmazottakat. 
    Arra is kitért, hogy a párt a nettó minimálbért 150 ezer forintra emelné. A Párbeszéd társelnöke emellett azt mondta, hogy nemcsak a bölcsődei férőhelyek növelésére, de az ott dolgozók fizetésének emelésére is szükség van. A Párbeszéd ezért a bölcsődei és szociális dolgozók bérét a duplájára emelné - mondta.
    Végül közölte, hogy egy bérlakásprogram segítségével támogatnák a fiatalok lakhelyhez jutását.

 

MTI

CSATLAKOZZ!