Megosztás
2015.9.22. |
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint nincs kétség: a magyar adófizetők milliárdjaiból építenek focistadionokat Romániában. Orbán őrült pocsékolása már a határokon is átcsap, miközben itthon alapfeladatok ellátására nem jut pénz.
 
 
A csíkszeredai focicsapat edzője szerint a magyar kormány 1200 millió forintnyi támogatást adott a harmadosztályú romániai klubnak. Más források szerint nem a kormány, hanem a Puskás Akadémia bélelte ki a Csíkszereda FK-t. A lényeget tekintve ez mindegy is: Orbán Viktor kiskedvence öt év alatt 9 milliárd átirányított adóforintot kapott, vagyis mindenképp magyar közpénzből épülnek a műfüves pályák, éjszakai világítás és fedett lelátók Romániában.
 
Miközben a magyar emberek szinte kivétel nélkül elutasítják a hazai stadionépítéseket is, miközben a kormány alapvető feladatok ellátásához sem biztosít forrást, tökéletesen elfogadhatatlan, hogy külföldi profi focicsapatokat szponzorálnak a magyar adófizetők pénzéből.
 
A PM támogatja, hogy közpénzzel segítsük a határon túli magyarok kulturális önazonosságának megőrzését, de ebbe biztosan nem tartoznak bele a milliárdos romániai stadionépítések.
 
Orbán Viktor álljon ki, és válaszoljon két kérdésre: a tudtával és jóváhagyásával zajlanak-e magyar pénzből a romániai stadion-építések? Támogatja-e például a magyarországi gyermekéhezés felszámolását célzó Nemzeti Minimum programot? Nincs több kérdésünk.
 
 
Budapest,. 2015. szeptember 22.
PM Sajtó