lászló_jános
Megosztás
2015.12.23.

A Párbeszéd Magyarországért társelnökei, elnöksége és tagsága megrendüléssel értesült László János haláláról. Távozása óriási veszteség a magyar kerékpáros közösség és mindannyiunk számára.

 
László János személyben olyan embert veszítettünk, aki nagyon sokat tett azért, hogy Budapest élhetőbb város legyen. Vérbeli civilként professzionális munkát végzett minden területen. Kitartó munkájának köszönhető az, hogy a fővárosban pár esztendő alatt megtízszereződött a kerékpárral közlekedők száma.

 

László János a mára hatalmas közösségi sikerré váló Critical Mass Mozgalom alapítójaként, elkötelezetten küzdött a magyar kerékpáros társadalom jogainak és lehetőségeinek bővítéséért, 2006-tól a Magyar Kerékpárosklub (MK) elnökeként.


Közel egy évtizeden át segítette javaslatokkal, kampányokkal, akciókkal és tüntetésekkel a kerékpározás magyarországi feltételeinek javítását, a kerékpáros stratégia kidolgozását – a nemes cél érdekében együttműködve civilekkel, kormányzati és szakmai szervezetekkel egyaránt.

Példaértékű lelkesedéssel népszerűsítette a biciklizést, harcolt az élhetőbb és egészségesebb közlekedésért, az azt elősegítő intermodális fejlesztésekért, kerékpárutak és -sávok építéséért.

Az PM részvétét fejezi ki László János halála miatt az elhunyt családjának, hozzátartozóinak és a magyar kerékpáros közösségnek.


Nyugodjék békében.


Budapest, 2015. december 23.