Megosztás
2013.2.9.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) elítéli a mai „békés megemlékezés” néven meghirdetett jobbikos rendezvényt Nagykónyiban. Kérjük a rendőrséget, hogy biztosítsa a rendet, és határozottan lépjen fel minden olyan megmozdulással szemben, amely a helyi lakosokat méltóságukban és biztonságukban veszélyezteti. A Jobbik rendezvénye továbbra sem segíti elő a békés Magyarország megteremtését, kizárólag a konfliktusok szítására alkalmas.

A PM határozottan elítél minden erőszakos cselekményt, függetlenül attól, hogy azt ki követi el: a rendőrségnek minden bűncselekményt elkövetővel szemben fel kell lépnie. Csatlakozva Nagykónyi teljes lakosságához: együtt érzünk a településen történt tragikus események áldozatával és családtagjaival. A hatályos jogszabályok szerint azonban a rendőrség feladata a rend fenntartása és a bűncselekmények felderítése, nem parlamenti pártoké vagy képviselőké. Az önbíráskodás helyett az ítélkezést az igazságszolgáltatásra kell hagyni.

A Párbeszéd Magyarországért határozottan fellép mindenfajta gyűlöletkeltés és etnikai elkülönítés ellen, és egy befogadó társadalmat kíván kialakítani. Célja, hogy előmozdítsa a tényleges jogegyenlőséget, és ehhez küzd a hátrányos helyzetben lévők kirekesztése és hátrányos megkülönböztetése ellen, az egyenlő esélyek megteremtéséért. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a bűncselekmények áldozatainak nagyobb figyelem, és védelem jusson.

Ennek elérése érdekében a PM meggyőződése, hogy a békés együttélést elsősorban munkahelyteremtéssel, a minőségi oktatáshoz való hozzáféréssel és a közösségi rendőrség megteremtésével lehet elérni.

Budapest, 2013. február 9.

Szabó Tímea és Dorosz Dávid

a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselői