Megosztás
2014.8.22. |

Az Együtt-PM Szövetség szerint a kormánynak lenne módja és lehetősége, hogy megoldja a lakossági devizahitelezés összeomlása nyomán kialakult válságot, de ezt nem teszi meg. Ehelyett csak az időt húzza, hárít, és ujjal mutogat másokra. A kormány csak azoknak a gondját oldotta meg, akik elég jó helyzetben voltak, és tudtak előtörleszteni, miközben jelentősen gyengítette a forintot.

 

A kormány továbbra is csak húzza az időt a devizahitelek ügyében, pedig nincs mire várni. Az árfolyamrés tisztességtelen, a pénz visszajár a magyar embereknek. Ugyanígy semmis lesz az egyoldalú kamat- és díjemelés is.

A kabinet ráadásul folytatja forintot gyengítő gazdaságpolitikáját, mely ennek a válságnak a kialakulásához vezetett, miközben a növekedés lehetőségeit is lerombolja. A Fidesz 2010-es hatalomátvétele óta a forint 265-ről 315-re gyengült az euróhoz, 185-ről 265-re a svájci frankhoz képest. A tények makacs dolgok.

Az Együtt-PM szerint erősebb forintra, stabilabb gazdasági környezetre van szükség, a devizahiteleseknek pedig valódi megoldásokra. Ezek irányába hat többek között június végén beadott törvénymódosító javaslatunk is. Továbbra is követeljük, hogy a parlament vegye tárgysorozatba a javaslatot!

 

Budapest, 2014. augusztus 22.

Együtt-PM Szövetség