Megosztás
2016.2.11. |
 A Párbeszéd Magyarország (PM) kiadványban foglalta össze a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos kritikáit, a dokumentumot csütörtökök mutatták be.
 
    Jávor Benedek, a párt EP-képviselője az MTI-nek azt mondta, hogy a kormánykommunikáció szándékosan zűrzavart kelt a bővítés körül, a PM célja ezért az, hogy rendet tegyen, és világos, egyértelmű tájékoztatás adjon a beruházásról.
    Kiemelte: az új paksi reaktorok építéséről szóló szerződést nemcsak politikai értelemben tartják elfogadhatatlannak, hanem a magyar és az európai uniós jog szempontjából is.
    Az elavult és veszteségesen fenntartható beruházás több évtizedes eladósodásba kergeti a magyar háztartásokat - fogalmazott Jávor Benedek, aki szerint a kormány orosz függőségbe taszítja Magyarországot, ahelyett, hogy a modern és fenntartható európai energiarendszerhez csatlakoztatná.
    Jávor Benedek közölte: a bővítésnek a környezetvédelmi engedélyt sem lenne szabad megkapnia, mivel az új reaktorok komoly hőterhelést jelentenek a Dunának, és tönkreteszik a folyó élővilágát.     A kiadványt a Zöld Műhely Alapítvánnyal közösen, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának támogatásával készítették el. 
 
 
Budapest, 2016. február 11., csütörtök (MTI)